Besedy

22. 4. 2016

27. 11. 2014 Solárna energia – p. Dieška

21. 4. 2015 Solárna, veterná a geotermálna energia – p. Štrifler

Ďalšou aktivitou vrámci Týždňa Zeme na našej škole bola beseda s p. Ing. Štriflerom. Prišiel našim žiakom a študentom porozprávať o obnoviteľných zdrojoch energie. Vysvetlil ako môžeme namiesto tradičných zdrojov, ako uhlie alebo ropa, využívať slnečnú, vodnú, veternú a geotermálnu energiu. Upozornil na výhody týchto energetických zdrojov a pomocou jednoduchých schém objasnil princípy fungovania solárneho kolektora, veternej turbíny, vodnej elektrárne a rôznych typov tepelných čerpadiel. V závere besedy dostali priestor aj samotní žiaci- viacerí porozprávali ako vo svojich domácnostiach prakticky využívajú tieto ekologické formy energie. Ktovie, možno raz z nich budú inžinieri, ktorí navrhnú nové zariadenia využívajúce energiu slnka, vetra či vody…

 Mgr. A. Šaligová
 22. 4. 2016 V stredu pri príležitosti týždňa Zeme si pre nás Mgr. A. Šochová a Mgr. J. Žatkuliaková pripravili program. Prvú hodinu nás p.uč. Žatkuliaková zoznámila s krajinou ľadu a ohňa tj. Island. Porozprávala nám o návšteve tejto zaujímavej krajiny, ktorú mala možnosť spoznať počas letných prázdnin. Dozvedeli sme sa veľa nového. Napríklad, že tam v podstate nie sú skoro žiadne stromy, alebo že väčšinu roka je chladno a sychravo. Celú besedu sprevádzala prezentácia s množstvom fotiek. Na ďalšiu hodinu sa o zábavu postarala P.uč. Šochová. Pripravila si pre nás prezentáciu o obnoviteľných zdrojoch energie, ako ich získavame a ako sa dajú využiť. Okrem slovenčiny zaznela aj angličtina, takže sme mali možnosť precvičiť si naše prekladateľské schopnosti. Podelila sa s nami aj o mnohé zaujímavé videá, ktoré žiaci z jej triedy vytvorili. Bolo to veľmi zaujímavé, prínosné a poučné. Obom pani učiteľkám ďakujeme za ochotu, námahu a čas, ktorý s nami strávili.
22. 4. 2016

Beseda s lesníkmi
25. 4. 2017
našich prvákov a druhákov navštívili Ing. Daniel Olejár a Ing. Jozefína Kučeríková. Deťom pútavo priblížili zvieratá žijúce na Slovensku. Do rúk si chytili parôžky, kly a zuby rôznych zvierat. Niektorí si zase vyskúšali napodobniť ich zvuky. Priradiť stopu ku správnemu živočíchovi nebolo také ľahké ako sa na prvý pohľad zdalo, ale nakoniec to všetci zvládli. Svoje vedomosti a zručnosti si zopakovali pri rôznych aktivitách. Fotografie vám napovedia viac….
Poďakovanie patrí Oštepnému závodu Námestovo, ktorý nás podporil a spestril Dni Zeme v našej škole.
(Mgr. Janka Lastičová)

Beseda s lesníkmi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.