Týždeň Zeme: 20. – 24. 4. 2015

2015-Téma: voda

V týždni od 20. do 24. apríla sme si pripomenuli Deň Zeme množstvom rôznych aktivít. Kládli sme dôraz na vodu.
Počas štyroch dní si všetci žiaci a učitelia obliekali tematické farby oblečenia:

V utorok sme mali na sebe zelenú farbu, čo predstavuje trávu, stromy.

zeleny2zeleny

V stredu vládla hnedá farba pôdy.

hneda

Žltý deň (štvrtok) sme žiarili ako slnko

zlty

V piatok sme sa obliekli do modrej farby vody.

modry

Celý týždeň bol bohatý na rôzne ďalšie činnosti:

V utorok sme privítali v škole pána Štriflera,

beseda-strif

odborníka na obnoviteľné zdroje energie, ako je solárna energia, energia vody, vetra a geotermálna energie. Upriamil našu pozornosť najmä na jej použitie v domácnostiach.

V stredu ráno, študenti, ktorí sa zúčastňujú na projekte Erasmus, predstavili projektové aktivity. Cieľovou skupinou boli mladší študenti primy a tercie , ktorí by mali pracovať na projekte Erasmus + v budúcnosti.

V stredu (22. 4. 2015) popoludní sme usporiadali krátku informačnú besedu o programe ERASMUS + najmä pre rodičov a priateľov školy.

beseda-rodicia

Koordinátorka projektu Anna Šochová prezentovala, čo bolo urobené doteraz v rámci projektu, a ako bude projekt pokračovať. Študenti si pripravili krátku prezentáciu a video.

Štvrtok bol určený žiakom 1. stupňa. Tí sa najskôr zúčastnili interaktívnej hodiny vedenej Mgr. Annou Šochovou, počas ktorej sa dozvedeli viac o neobnoviteľných a obnoviteľných zdrojoch energie a výhodách , či nevýhodách ich použitia.

interakt-hodina-modra

Potom sa ich učiteľmi stali študenti kvarty. Leitmotívom bola voda. Dostali šancu experimentovať a naučiť sa o vode ako jednom z alternatívnych zdrojov energie.

Týždeň ukončili piatok práce v školskej záhrade.

brigada-prima

Za pomoci rodičov a priateľov školy sme vysadili úžitkové bobuľoviny a vytvorili zeleninovú hriadku.

brigada-rodicia7. 5. 2015 sme začali s p. Ing. Jánom Šimúnom budovať v našej školskej záhrade hotel pre hmyz, ktorý s pomocou našich žiakov bol dokončený v priebehu mesiaca máj 2015

Počas celého mesiaca zároveň prebiehala literárna a výtvarná súťaž. Študenti skladali básne a kreslili obrázky týkajúce sa vody ako jedného z hlavných zdrojov života na Zemi.

Výsledky súťaží:
>Výsledky literárnej súťaže<   >Výsledky výtvarnej súťaže<

Vyhodnotenie najaktívnejších kolektívov počas týždňa Zeme:

torta

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.