Przemyśl: 26. -30. 9. 2016

pondelok 26. 9. 2016

Po veľmi dlhom a náročnom cestovaní sme prišli do nášho cieľa – Hotel Accademia v Przemyśli (www.hotelaccademia.pl). Po ubytovaní nás čakala chutná večera. S poľskou pani učiteľkou sme odišli do gymnázia. Pozreli sme si školu a na záver sme sa pobavili zoznamovacími aktivitami. (text: Lucia Orošová, Sára Machajová)
pictures


utorok 27. 9. 2016

Po raňajkách sme šli do gymnázia. Mali sme hodinu fyziky, geografie a chémie. Následne sme sa presunuli do priestorov školy ktorá sa volá Państwowa Wyższa Szkoła Wschodnioeuropejska w Przemyślu (www.pwsw.pl). Tu sme absolvovali prednášku o obnoviteľných zdrojoch energie a nových možnostiach získavania energie napríklad vďaka prílivu a odlivu. Potom sme navštívili pevnosť Fort XII WERNER (www.fortwerner.pl), ktorého história sa začala písať už v roku 1883. (text: Matúš Drímal, Martin Matejčík)
pictures


streda 28. 9. 2016

Deň sme začali ako obyčajne chutnými raňajkami. Po krátkej ceste autobusom sme sa presunuli do arboréta v Bolestraszycach (http://bolestraszyce.com.pl). Mali sme možnosť vidieť zaujímavé druhy rastlín a hlavne drevín. Po obede sme sa zúčastnili orientačnej hry. Rozdelili sme sa do skupín a objavovali sme najkrajšie a najzaujímavejšie miesta mesta. Nasledovala večera a po nej kúpanie a sauna v hoteli Gloria (http://hotelgloria.pl/).
(text: Farkašová, Holubčíková, Smoleňová)
pictures


štvrtok 29. 9. 2016

Vo štvrtok ráno sme sa zobudili veľmi skoro. Zobrali si obedové balíčky a odcestovali našim autobusom na sústavu vodných diel vybudovaných na rieke San do Soliny. Absolvovali sme prehliadku priehradného múru po ktorej sme sa vydali skoro 4 hodinovú plavbu na plachetniciach po priehrade. Napriek vetru sa nám plavba aj vďaka peknému jesennému dňu páčila. Po jej skončení sme mali vynikajúci obed v reštaurácii. Večer sme prišli do hotela, navečerali sme sa a mali vysnívaný oddych. (text: Lukáš Diškanec, Branislav Murín)
pictures

 

piatok 30. 9. 2016

Ráno sme sa zobudili do slnečného dňa, naraňajkovali sa a odišli na radnicu. Po stretnutí s osobnosťami mesta a diskusii o našich školách sme sa rozišli na nákupy do mesta. Neskôr sme sa pobalili a odišli do hotela Glória na spoločný obed, pri ktorom sme sa rozlúčili s kamarátmi z Poľska a Maďarska. Nakoniec sme sa vyviezli nad mesto, odkiaľ sme mali nádherný výhľad na jeho panorámu, ale aj na neďalekú Ukrajinu. Potom sme sa plní zážitkov vybrali na cestu domov. (text: Samuel Machaj, Oliver Suroviak)
pictures

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.