apríl 2016 – akcie a súťaže

prvý stupeň:
(Text/foto: Mgr. Janka Lastičová)

Deň Zeme sme spolu so žiakmi na 1. stupni oslávili množstvom akcií a súťaží. Všetky aktivity boli  vyhodnotené a najaktívnejší žiaci ohodnotení peknými cenami.Sladké lízatko získali všetci žiaci na prvom stupni za akciu s názvom Farby Zeme a za prírodovedné aktivity. Vyhlásená bola aj literárna súťaž, kde sa žiaci mali popasovaťs vytvorením básne na tému Slnko a slnečná energia. Žiaci, dokázali, že im nechýba básnické črevo. Hodnotné ceny si odniesli:

1. miesto

Nikola Beretsová 1. B
Noemi Urbaníková 2. A
Eliška Šochová 3. A
Michaela Hofericová 4. A

2. miesto

Katka Bystrianka 1. B
Miška Kovalová 1. B
Katka Garajová 2. B
Tereza Maruniaková 3. B
Jozef Strapec   4. A

3. miesto

Maťko Orolím 2. A
Tobias Bôry 3. A
Matúš Hegyi 4. A

Výtvarnú súťaž Plagát ku dňu Zeme vyhrali tretiaci Maťko Košarišťan a Jakub Garaj, ktorí si domov odniesli krásne ceny. Sladkú odmenu za výtvarnú súťaž si dostali aj ďalší šikovní žiaci. Všetkým výhercom blahoželáme. Tešíme sa o rok znova.

druhý stupeň:
(Text: Mgr. A. Šochová, foto: Dominika Ďaďová, torty a ich foto: Eva Diškancová)

V mesiaci apríl mali žiaci možnosť zapojiť sa do viacerých súťaží a aktivít organizovaných pri príležitosti Dňa Zeme. Jednou z nich bola výzva na tvorbu plagátu propagujúceho využitie slnečnej a veternej energie. Spomedzi 12 prihlásených prác najviac zaujal návrh Martina Kozoňa z tercie. Martin ako jediný využil vlastný grafický návrh, ktorý doplnil prehľadným textom v angličtine. Okrem Martina si po pondelňajšej svätej omši prevzali ocenenie aj Sisa Škombárová z kvinty a Oliver Suroviak zo sekundy. Žiaci sa dočkali aj dlho očakávaného vyhodnotenia „Farieb Zeme“. Počas týždňa od 19. do 22. apríla si na svojom oblečení a výzdobe triedy dala najviac záležať 8.A. Medzi gymnazistami jednoznačne dominovala kvarta, ktorá každý deň pridala aj nejaký bonus navyše ( kvety, slnečník, bazén s vodou….)

Tí, ktorí im tak trochu závideli nádherné a vraj aj mimoriadne chutné torty od pani Evky Diškancovej (Ďakujeme!!!) majú šancu opäť o rok…

TZ_5
TORTA

22. 4. 2016 V stredu pri príležitosti týždňa Zeme si pre nás Mgr. A. Šochová a Mgr. J. Žatkuliaková pripravili program. Prvú hodinu nás p.uč. Žatkuliaková zoznámila s krajinou ľadu a ohňa tj. Island.

Porozprávala nám o návšteve tejto zaujímavej krajiny, ktorú mala možnosť spoznať počas letných prázdnin. Dozvedeli sme sa veľa nového. Napríklad, že tam v podstate nie sú skoro žiadne stromy, alebo že väčšinu roka je chladno a sychravo. Celú besedu sprevádzala prezentácia s množstvom fotiek. Na ďalšiu hodinu sa o zábavu postarala P.uč. Šochová. Pripravila si pre nás prezentáciu o obnoviteľných zdrojoch energie, ako ich získavame a ako sa dajú využiť. Okrem slovenčiny zaznela aj angličtina, takže sme mali možnosť precvičiť si naše prekladateľské schopnosti. Podelila sa s nami aj o mnohé zaujímavé videá, ktoré žiaci z jej triedy vytvorili. Bolo to veľmi zaujímavé, prínosné a poučné. Obom pani učiteľkám ďakujeme za ochotu, námahu a čas, ktorý s nami strávili.

22. 4. 2016

ZBER PAPIERA 5.-27. apríl 2016
(Mgr. J. Lastičová)

V rámci dní Zeme sme sa počas apríla zapojili do zberu papiera. Tento školský rok sa nám podarilo nazbierať 7500kg.

Prvé miesto a sladkú odmenu v podobe zmrzliny získali:
1.
stupeň – 4. A (975,6kg)
2.
stupeň – 5. A (442,6kg)

Za gymnázium a vyzbieraných 840kg papiera si prvenstvo odniesla VI.G trieda, ktorá sa môže tešiť na deň voľna.

Odmenení hodnotnými cenami boli aj jednotlivci.
1.
miesto: Matej MeškoVI. G (732kg)

Sladkú odmenu získali všetci žiaci, ktorí doniesli nad 50kg papiera.
Ďakujem všetkým žiakom za ochotu, rodičom za trpezlivosť a triednym učiteľom za motiváciu!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.