Exkurzia v Kysuckom Lieskovci-12. 5. 2015

Exkurzia v Kysuckom Lieskovci!

V utorok 12. mája 2014 sme sa my, žiaci kvarty (IV.G) a primy (I.G) zúčastnili ďalšej exkurzie vrámci projektu Erazmus+ Tentoraz to bola výrobňa drevených peliet v Kysuckom Lieskovci. Najskôr nám porozprávali o biomase a výhodách vykurovania peletami, no a potom nám pustili krátku animovanú rozprávku o životnom prostredí. Najviac nás však zaujala prehliadka výrobne peliet, kde sme na vlastné oči mali možnosť uvidieť samotný proces výroby. Výlet sme ukončili návštevou Kysuckého múzea a výstavou vedeckej hračky v Čadci. Ďakujeme p.u Šochovej za super zážitok!

  1. mája 2015 sa uskutočnila exkurzia v prevádzke na výrobu drevených peliet v Kysuckom Lieskovci. Je to najväčší závod na spracovanie drevného odpadu na Slovensku, ktorý ročne spracuje 20000 ton biomasy (pilín) a vyrobí 12000 ton peliet. Poskytuje tiež poradenstvo a servis kotlov na drevené pelety. Žiaci sa najskôr prostredníctvom prezentácie dozvedeli viac o výhodách a nevýhodách vykurovania peletami, zoznámili sa s technológiou spracovania drevnej hmoty. Potom prešli jednotlivými časťami výrobne a na vlastné oči videli celý proces od dovozu, triedenia pilín cez ich lisovanie, formovanie peliet až po balenie konečného produktu.
« z 14 »

http://www.biomasa.sk/index.php/hlavna-stranka/foto/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.